Blog

  • 17.11.2015 13:29

    Her güne 1 fizikçi

    NikOLA TESLa

    Nikola Tesla 1856 yılında Hırvatistan'da doğmuştur.Sırp asıllıdır.Elektriğin babası olarak bilinir.radyoyu Marconi icat etti bilinir ancak ''x''ışınlarını da Röntgen'in keşfettiği bilgileri de yanlıştır.Ayrıca floresan lambayı,neon ışınlarını,hızölçeri,otomobillerdeki ateşleme sistemini,radarın temellerini,elektron mikroskobunu ve mikrodalga fırını da Nikola Tesla icat etmiştir.Nikola Tesla, ilk defa elektriğin bir kaynaktan çevreye yayılarak kablosuz ve çok yüksek miktarda iletilebileceğini söylemiştir.Daha sonra yaptığı deneylerde bunu kanıtlamıştır.Teslanın en önemli projesi Kablosuz İletişim Sistemi idi.20 adet ampulü kablo olmadan 40 kilometre uzaktan yakmayı başarmıştır.1898 yılında ilk uzaktan kumandalı model bptunu icat etmiştir.Uzaktan kumandalı televizyon da onun icatları arasındadır.Ayrıca bir zamanlar Tesla Edison'un yanında çalışmıştır.ve Edison Tesla'nın icadı olan ampülü çalmıştır.Ayrıca Nobel Ödülünü reddeden ilk insan Tesla'dır.

     

  • 12.02.2015 17:35

    Her güne bir bilim insanı

    Johannes Kepler

    Alman gökbilimci,Dünya'nın ve diğer gezegenlerin eliptik bir yörüngede Güneş'in çevresinde dönmesiyle ilgili üç yasayı ortaya koydu.

  • 12.02.2015 17:25

    Her güne 1 bilim insanı

    Blaise Pascal

    Fransız matematikçi, fizikçi ve felsefeci.Küçük yaşlarda bilimle uğraşmaya başlayan Pascal 16 yaşında ''Koniklerle Deneme Kitabı'' adlı kitabı yazdı.18 yaşında hesap bir hesap makinesi icat etti.Atmosfer basıncı,sıvıların dengesi,hidrolik press,aritmatik üçgen konularında çalışmalar yaptı.Fermat ile birlikte olasılıklar hesabını da buldu.

  • 12.02.2015 17:11

    Her üne 1 bilim insanı

    Alfred Wegener

    Alman meteorolog ve yer bilimci,kıtaların kayması kuramını ortaya attı.Wegener başlangıçta tüm kıtaların Pangea adında tek bir kıta olduğunu sonradan parçalanıp dağılarak günümüzdeki halini aldığını ileri sürdü.Kuzey Kutbu araştırmalarına katkısı oldu.

     

  • 05.02.2015 17:30

    HER güne 1 bilim insanı

    Alfred nobel

    Bugün  kendi adıyla verilen Nobel ödülleriyle tanınan Alfred Nobel 1 Ekim 1933 yılında Stocholm İsveç'te doğmuş.Leinilgard'da okumuş.Daha sonra Amerika'da tanınmış mühendis John Erricson'un yanında çalışmış.Bu arada nitrogliserin üzerinde deneyler yapmış.En sonunda Nobel nitrogliserin kullanarak patlatıcı madde yapmış.Ancak bu patlatıcı halka çok zarar verdiği için İsveç halkı onu halk düşmanı ilan etmiş.Nobel buna rağmen  icadı üzerinde çalışmış.1867'de nitrogliserini emici bir madde ile birleştirip yeni bir patlayıcı yapmış. Bu icadına ''dinamit'' adı vermiş.1 ocak 1970 yılında ölmüş.

  • 03.02.2015 18:19

    Her güne 1 bilim insani

    ALEXANDER fleming

    ST. Mary Hastanesi tıp okulu ve Londra Üniverstesi'nde okumuş.Birinci Dünya Savaşı'nda binbaşı rütbesiyle hekim olarak çalışmış.Savaş sonrası St. Mary'de bakteriyoloji dersleri verdi.1921'de uzun deneyler sonucu antibiyotik lisozimini buldu.1928'de stafilokok basili kültürleriyle deney yaparken birkaç gün laboratuvarda kalan kültürlerin küflendiğini gördü.Küfü Pencilliumun bir türü olarak tanımladıktan sonra bu güçlü karşı bakteri maddesine pensilin adı verdi.Daha sonra pensilinin zehirli olmadığına ve birçok zararlı bakterinin gelişmesini engellediğini keşfetmiştir.

  • 22.01.2015 13:35

    Her güne 1 bilim insanı

    Alexander Graham BELL

    Alexander Graham Bell 3 Mart 1847 yılında İskoçya'da  doğmuş.1876'da telefonun icadı ile bilinen Bell önce Ontario'ya  sonra da Boston'a taşındı.Aslında Bell sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu.Ancak bunu başaramadı ama hergün yeni bir özelliğe kavuşan telefonu icat ederek kilometrelerce uzaktaki insanların birbirleri ile konuşmasını sağlamıştır.

  • 15.01.2015 19:50

    Her güne 1matematikçi

    cahit arf

    TÜBİTAK'ın en eski bilim kolu başkanı ve bir matematikçidir.1910 yılında doğmuştur.Matematik alanında yaptığı çalışmalar sayesinde sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanınmış biri olmuştur.Ayrıca ''Arf değişmezi'' ve ''Arf halkalı'' terimlerine adı verilmiştir.
    NOT:Ayrıca ''Matematik resim,müzik ve heykel sanatı gibi bir sanattır.''sözü Cahit Arf'a aittir.

  • 04.01.2015 19:29

    HER güne 1 BİLİM İNSANI

    nicholas copernicus

    Yüzlerce yıl önce,pekn çok işi Güneş ve gezegenlerin Dünya 'nın çevresinde döndüklerine inanıyordu.Copernicus ise Dünya ve gezegenlerin Güneş'in ççevresinde döndüklerini söyledi. Ancak insanlar bunu yıllar sonra onun bu düşüncesini kabul ettiler.

  • 04.01.2015 19:23

    HER güne 1 BİLİM İNSANI

    ARŞİMET

    Bu YUNAN  bilim insanı ve matematikçisi,suda yüzen bir nesnenin kendi ağırlığı kadar su taşırdığını keşfetmiş olmakla ünlüdür.Aynı zamanda aralarında makaralar ve vida şeklinde bir pompa da bulunan çeşitli aletler icat etmiştir.

1 | 2 >>

Anket

web sitesini beğendiniz mi?

Toplam oy: 689

İletişim

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode